43521
Book
In basket
Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.
Availability:
Biblioteka Główna Czempiń
There are copies available to loan: sygn. 56/59 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Nuova enciclopedia delle erbe : riconoscimento e uso medicinale, alimentare, aromatico, cosmetico
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again